Dagens I-landsprobelm

Att sitta i sängen dödstrött och inte orka klä av sej och dra täcket över huduvet för att sova är mitt I-landsproblem just nu men det finns ett stööre som jag nog helst skulle kalla Stockholms-problem nämligen...

Ja ni som bor i Stockholm behöver bara titta ut på vägen så fattar ni nog det stora problemet! SNÖN! den vräker ner på våra gator och Stockholmarna får panik så fort det inte är saltat och plogat och såsar runt i 20-50 på alla vägar oavsett ordinarie hastighet? varför? Jo för att dom är så inihelvete fega för snön (själv är jag van vid snökaos och kör om alla stockholmare/blockmongos/bromsklossar i sådär 70-100km/h, fan jag har inte bättre däck än en vanlig stockholmare men jag har körvanan så jag kan hantera bilen. Men det finns ju en anledning till att alla bilarna går så jäääääävla långsamt och det är för att....DET FINNS FAN INTE EN ENDA JÄVLA FUCKING PLOGBIL I HELA STAN!

Det snöar 2dm på en dag men bilarna kör inte mindre för det, nä dom packar ihop snön så den sedan blir omöjlig att ploga upp så vägarna är fan mer ojämna och förstörda än själva diket bredvid som ser mer lockande ut att köra ner i än att fortsätta på "vägen".

För många stockholmare så är plogbilen en sällsynt maskin så jag tänkte dra lite kort fakta om den så ni vet vad det är om ni mot all förmodan skulle få syn på en.

Polgbilen är ett stort fordon som ofta är gul med orangea saftblandare på taket. Starka lampor som bländar och gigantiska däck som kör över allt och alla samt en stor läskig plog längstfram som drar iväga alla snö i diket. Det finns olika raser at den legendariska plogbilen. Den lilla enkla som plogar smågator, och har en avföring som består av grus och sand, som man kan vakna av på natten när den drar förbi på gatan. Sedan finns det plogbilar som är betydligt större och håller till på riksvägar och motorvägar och dess avföring består av salt som strutar ut bakom den när den drar fram. Ofta ses dessa större plogbilar i smågrupper eller flockar där dom tar varsina delar av vägen medan den mindre plogbilen rör sej mer ensam och träffar endast andra plogbilar efter arbetsdagens slut då den drar hem till sitt bo, många kallar garage.

Men under senare vintrar så har plogbilarna allt mer försvunnit och man ser dem inte så ofta som det skulle behövas! Har våra vanliga personbilar som är så många fler i samhället skrämt bort dem eller har plogbilarna bara lagt av och gått i ide för alltid? Enda sättet idag att locka fram dem är att ringa dem och skrika i luren om att dom fan får komma fram och ploga nu, och DÅ kanske man kan få en skymt av det blinkande skenet från saftblandaern och mullret från plogen en bit bort.

Kort och gått så kan man i dagsläget påstå att plogbilen (främst den mindre) är väldigt sällsynt i Stockholm och man kan jämföra den med Jesus, snömannen, ufon och storfot...Alla vet att plogen finns men ingen har sett den...

God natt/God morgon på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0