Mammas rosa cykel

Tja, idag jobbar jag 16-20 och efter det ska jag till pälsk! Har bestämt mej at för att låna mammas rosa cykel till jobbet, vill komma hem till högdalen fort ikväll när jag är trött och hungrig så istället för att gå i en timme cyklar jag istället, lär ju gå så mycket fortare. Dock så är min egna cykel i idre (fråga mej inte varför,det var pappa som snodde den dit utan att fråga och nu får jag inte tillbaka den) hur som helst, mammas rosa cykel är 25 år gammal, har fotbroms som är lite seg så man måste använda handbromsen också, och växeln har fastnat på 3an som  är högsta växeln. Låter som en kul cykelresa men det lär ju funka eftersom mamma har använt den så mycket utan att klaga så mycket. Cykeln har även lite rost på några ställen men det är fortfarande MYCKET mindre än tex johans bil som bara är 13år.

Bloggar kanske mer ikväll om jag inte är helt slut =)

Bloggar i garderoben XD

Som många redan vet så snyltar ajg på grannens internet i villan bredvid och det betyder att jag itne har så jättebra täckning men tillräckligt för att internet ska gå fortare än det internet vi har i vårt eget hus (som jag ändå inte kan ansluta till för att pappa har kod på det men tappat bort koden...smart). För att få tillräckligt med täckning för att internet ska hålla igång så måste jag sitta så nära grannhuset så mycket som möjligt, alltså är täckningen bäst i badrummen på översta och mellan våningen, men vem vill sitta där och blogga m.m.? I mitt rum som är så långt ifrån grannhuset som det går är täckningen otroligt dålig och bryts ofta och sedan tar det 100år att omansluta om man inte går till badrummet. Men sen provade jag om det gick att sitta i min garderob som är ca 1,5meter från mitt rum och där funkar internet utmärkt! Kanske inte världens skönste plats fast jag sitter på ett fårskinn som gör det hyffsta mysigt så nu kommer jag göra om min garderob till inte bara klädförvaring utan till en myshörna där ajg kan använda internet, smart va?

Tisdagen då mitt nya och mer intressanta liv började! =D

Fan vilket underbart flyt jag har haft idag! Började med att sritga upp 11 för att sedan kolla någon halvtimme på tv och äta frukost, det blev skickamacka och sedan vattenmelon på det. Sen läste jag lite papper om donken och vid halv 2 började jag röra mej iväg mot bussen. Gick i vårsolen och det var så varmt och skönt att jag kunde ta av mej tjocktröjan och gå i en topp bara. Jag var halt ostressad trots att min buss jag skulle åka med passerade flera gånger längst vägen jag gick. Lyssnade på vinyl 107 på mobilen och lullade i min egna takt. Sket i dom 3 bilar som tutade på mej (antar att dom kollade in min rumpa eller nått för det var et gäng killar, samma sak var det igår när jag gick till högdalen på kvällen) När jag kom fram till huddingevägen hade jag möjlighet att antingen ställa mej vid övergångstället och vänta till grön gubbe eller så kunde jag springa över vägen när det inte kom bilar men jag tänkte testa mitt lugn. Jag vet att jag hatar att stå och vänta på att det ska bli grön gubbe så jag springer alltid över ändå. Trots detta så var ajg helt avstressad och väntade utan minsta känsla av stress tills det var min tur att gå över, sedan lullade jag vidare längst vägen på trotoaren och precis när jag nästan kom fram till busshållplatsen och vände mej om så kom min buss! Snacka om flyt! Väl i huddinge köpte jag en drick yoghurt för att fylla magen något sedan frukosten och få i mej lite för att orka med hela arbetspasset. Snakcade lite med Nia i telefon och läste tidningen tills det var 20 minuter kvar tills jag skulle börja. Gick sedan in och pratade lite samt bytte om. Ser inte så tokig ut i deras uniformer...till skillnad från vad man tvingas bära på Grand Hotel.

Dagen flöt på och jag fick stå i kassan hela tiden, det var enkelt att lära sej systemet men det var ibland lite svårt att hitta de olika menyerna på skärmen men man lär sej med tiden =)
Slutade jobba kl 8 och gick då och bytte om och när jag kom ut från donken regnade det. Tänkte om pappa hade kommit med bilen redan eller om jag fick vänta, börjar gå mot vändplanen och ser sedan en bil komma och tro det eller ej, skönt flyt igen, det var pappa! Varken han eller jag behövde vänta utan det var bara att hoppa i bilen och åka hem. Väl hemma åt jag smörgåsar och lite vattenmelon och sen kollade jag på simpsons och efter det Ice Age 3. Efter att det var slut gick jag och tog mej en varm dusch. Imorgon ska jag ut och jogga lite innan lunch och till lunch blir det vårrulle och majskolv om vi har hemma, annars får jag hitta på något annat samt så har jag fått några papper till att läsa igenom så jag har något att läsa under lunchen. Efter lunch ska jag nog inte göra så mycket, bara ta det lugnt, spela lite på datorn kanske? och vid 3-kvart över 3 ska jag gå till jobbet...Ja GÅ till jobbet inte åka buss!

Första dagen på jobbet!

Idag är det första dagen på jobbet, börjar kl 15 och inte 11 som jag trodde, det är nästa vecka. Iaf så kommer min dag bli skitbra har jag bestämt! Jag ska gå ner till centrum så fort jag klätt på mej och äta något. Sedan ska jag börja promenera till ågestavägen (ca 30 minuter) och därifrån ta bussen till huddinge.

Städar lite...

Hej, sitter på golvet i stora rummet utanför mitt och lyssnar på vinyl 107. Den enda radiokanalen osm inte spelar sönder alla låtar och som inte spelar jobbig juggadugga musik samt skrikig rock. En radiostation som är avslappnande men ändå blir man glad, nästan lite dans och sjungglad till dom flesta låtar. Har växt upp med den här kanalen och jag kommer aldrig byta den mot någon annan, dock funkar den inte i bilen så jag får väl plåga mej med dom andra kanalerna haha. Jag städar egentligen mitt rum och garderoben men jag tog en paus från allt och började äta äpple. det är sjukt hur dåligt jag äter vissa dagar, som idag...Lite läsk, en banan, ett äpple, en piggelin och 5 nävar popcorn. Låter jätte sunt tycker jag men det kommer bli ändrig lovar jag! Nu när jag börjar jobba börjar jag även träna och det gör att jag måste äta mer och bättre vilket jag ser fram emot ^^
Förra veckan var kaos från början till slut...bråk med killen, gjorde slut, blev tillsammans igen, krogen med tillhörande bråk, damp på buss och sen som avslutning på hela veckan så får jag en saftig p-böter på 900kr. Hade kunnat komma undan med 550 om jag stog med bilen åt andra hållet...så jävla larvigt alltså, Johan fick en lika mysig böter han med på sin bil samt 3 andra bilar! Så om man ska se på den ljusa sidan så var jag inte ensam om att drabbas.

För att fylla ut inlägget lite tänkte jag göra en lista som jag hittade på en annan blogg ^^
(btw så spelas "down to africa" låten på radion och då tänker jag på skolan. När Alex, Anna och Fredrik redovisade om sin resa där nere och det påminner mej om den underbara tiden på Djurgymnasiet och nu nalkas studenten för mågna och det gör att jag saknar alla så himla mycket!)

År 2009 så..

Vilken klass gick du i - 3:an
Vad hade du för hårfärg - Svart/blå, brun, rött
Hur lång var du - 1,66m
vem var du kär i - Johan
Hade du nån Pojk/flickvän - Ja, Johan
Vad brukade du göra på fritiden - Vara med vänner, pojkvän
Vilka umgicks du med - Johan, Ida mest
Var allt Bättre då - Nej det kan jag inte påstå
Skulle du vilja gå tibx dit - Ja, till skolan, till Åland...
Har du förändrats - Ja det måste jag nog påstå!
Nu:
Vilken klass går du i -
Tagit studenten förra året!
Vad har du för hårfärg - Blond
Hur lång är du? - 1,66 fortfarande
Vem är du kär i - Johan
Har du nån Pojk/flickvän - Ja, Johan
Vad brukar du göra på fritiden - Umgås med vänner, pojkvän, familj
Vilka umgås du med - Alma såklart!
Hur ser du ut - Så som många andra vill se ut, fin kroppshållning, inte för smal, inte för tjock, speciella ögon...Söt!

Har du:
Kysst någon -
Ööhh näääää!!! Klart va fan!
sovit brevid någon med samma kön - Sover hos Ida ibland och då delar vi säng
sovit brevid nån med motsatt kön - Sover ofta med älskling
slagit ner nån - Jo det har väl hänt typ
Ljugit för en bra vän - Ja, tyvärr....
Svikit någon - Blivit sviken, svikit...

Vem:
Skrev du senast till på msn -
Nia
Kramade du senast - Johan i morse när vi möttes i Farsta
sov du hos senast - Johan
Vill du vara just nu - Mej själv men jag skulle gärna kunnat ta egenskaper och förmåner av andra =P
Ringde dig senast - Åsa eller Mamma

Vad:
Drack du senast -
halft avslagen läsk
Köpte du senast - Isglasspacket på coop, eller en parkerings biljett
Gjorde du igår - Körde en jävla massa bil!

ska du göra imorn - Jobba =D
Vill du göra just nu- Vill och vill, borde! Städa rummet och garderoben!
Åt du senast - Ett äpple
Är närmast dig som är rosa - Har Rosa på min tröja



Kärlek :
Du är kär nu -
Alltid i Johan
Du har sårat nån så den började gråta - Johan...förra veckan men han sårade mej först
Nån har sårat dig så du börjat gråta - Johan förra veckan

Ärlighet:
Du har gjort nått som du lovat nån annan att inte göra -
Ja, att inte bli tillsammans med Johan igen
Jag har gjort något som jag har lovat mig själv att inte göra - ...
Jag har smugut ut utan lov - måååånga gånger!
Jag har ljugit för mina föräldrar vart jag är - Ja det händer...
Jag har en hemlighet som ingen vet om - Några
Jag har fuskat i ett spel - När jag var liten fuskade jag ofta!
jag har struntat i ett prov - Ja, allt från läxförhör till nationella...

Dåliga Tider:
Jag har skadat mig sjäv -
Slog mej i huvudet igår, fast inte med flit
Jag har druckit alkohol - Ja
Jag har tagit medecier mot drepression - Nej
Jag har sovit en hel dag utan att behövt det - Ja, många gånger
Jag har vaknat gråtande - Ja, om jag har somnat gråtandes så vaknar jag och kommer på det som fick mig att bli ledsen och då fortsätter jag där jag slutade...oftast
Jag har somnat gråtande - Senast var igårkväll fast det var mest av ilska!

DÖDEN:
Jag hatar begravningar -
Har varit på en och det räcker tycker jag!
Jag har sett någon dö - Mång av mina råttor har dött i famnen på mej...
Någon du Har känt som nyligen som dött - Nä kan jag inte påstå...



JAG HATAR STOCKHOLMS JÄVLA FITTBUSSCHAFFÖRER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asså sl ska dö!! vi klarar oss mycket bättre utan dom för dom kan inte hålla tidtabellen och dom kan inte vara trevliga (eller jo 172an går bra men alla andra bussar, t-banor och pendeltåg kan ta sej i arslet och dö! Ni är dura och ni håller inte kraven som ni påstår er ha! Bussarna är värst! För oftast är det inte bussen som styr förseningar och "jag åker fast jag är för tidig" utan buss chaffören, visst tunnelbanan, dom åker så tätt att man knappt märker förseningar, pendeln är alltid försenad så man är van men det är fortfarande inte chafförens fel utan oftast vagnfel eller växelfel. Men när vi kommer till bussar, riktiga jävla svin arseln! Politikerna och sl drar in MILJARDER kr varje år för att människor ska kunna ta sej runt i vaddå? Trasiga pendeltåg med kraftiga förseningar samt bussar som körs av äckliga svin gubbar som lider av makt missbruk! Fan det är bara tunnelbanan och buss 172 som kan sköta sej! Resten är bara en hög med skit. Liksom vi stockholmare betalar mängder med skatt och pengar för busskort, för vaddå? Tror knappast att alla av som som köper busskort köper det för att enbart åka tunnelbana eller 172an?? Låter inte så troligt! Sl/swebus/Busslink borde gå igenom sina pendeltåg om dom verkligen är så jävla bra som dom säger samt buss chafförerna. Marioteten är ett gäng skithögar, en del är svenska skithögar men många är fittiga blatte jävlar som lider av makt missbruk! Om ni älskar det så mycket så kan ni dra till erat jävla hemland och maktmissbruka där! Ni ger fan i att förstöra sverige och framför allt stockholms kollektivtraffik som många är beroende av. Alla som jobbar som buss chafför inom stockholm borde skämmas antingen över er själva eller över era äckliga jävla fitt kolegor! Önskar att jag för en dag kunde stura hur bussarna i stockholm gick så ni får veta hur det känns att bli ifrån körd på busshållplatsen!

Eftersom många av chaffisarna är blattar så förstår jag även busschaffisarnas attityd. Ni är uppväxta i ett land där all förnedring är okej men det är det i helvete inte i SVERIGE!! NI ÄR INTE I BLATTE TOWN LÄNGRE!!!

Var i USA för 2 veckor sedan...trodde först att dom var en hög med svin men efter att uppleva deras levnadsett inser jag hur skabbigt Sverige blivit på senare år och jag tror 90% av orsaken är er äckliga små blattar som vandrar in och tror att ni äger stället

Gå och dö alla blattar och busschafförer (utom dom som kör 172an) för ni är inget värt! Ni finns för oss kollektivåkare, vi finns inte för er. Kommer fanimej skriva till Sl och alla dom bussansvariga om hur JÄVLA äckliga och värdelösa ni är! (fortfarande utom 172an för ni ska vara stolta! Ni är alltid glada och trevliga) Dessutom väljer ni att hellre köra över en person än att öppna dörren och släppa på personen... Asså ni är så jävla patetiska och jag skriver detta med 100% ärlighet!

Om det är någon utomstående av mina kompisar som läser detta, visst snmäl mej för att jag hotar och kränker folkgrupper men ni kan inte många av er neka tillatt detta någonstans stämmer ändå!



Vil bara tillägga en fördel med att ni är såna jävla svinäckel! Ni sponsrar taxibolagen och växthuseffekten! Fler väljer att ta bilen eller lägga några kr extra på taxi för att där passas tider och man slipper bli förbannad på er!


:'(

Nu är det slut mellan mej och Johan. Fråga inte varför för jag orkar inte ta samma historia en gång till om att jag fick nog och hoppade ut ur bilen när vi körde till Rågsved. Ska till honom ikväll och snacka och jag kommer komma hem som singel fortfarande för nu är det S-L-U-T mellan oss och that´s it!

Filmkväll hos Anette

Jag var ju hos min kusin Anette i fredags men jag har inte uppdaerat det i bloggen som ni kanske märker... Vi var iaf hos henne och åt tacos och kollade på film, det blev 3 av 7 filmer i en serie som heter "The nightmare"
Ni känner säkert igen den här figuren som dessutom spelas av en svensk skådespelare ^^


Den första filmen i serien har även en till mycket berömd skådespelare som medverkar. Detta var hans första film, kan ni se vem det är?






Idag tänkte jag bara ruttna! Ska bli så jävla skönt att få börja jobba på onsdag, bara 2 dagar och 2 timmar kvar tills jag börjar mitt nya liv som ICKEarbetslös. Hoppas tiden går fort för jag har verkligen tråkigt just nu och morgondagen kommer typ se likadan ut...

Lite om vad jag vill göra för min lön

  • Köpa en Cykel
  • Ta mc körkort
  • Betala av skulder
  • Göra en tatuering (kanske)
  • Flytta till högdalen permanent
  • Gå ut på krogen för att fira nya jobbet
Detta är en del av min önskelista. Men hur ska jag få råd med allt? Visst en cykel kostar väl 500 (ska ha en billig sak)
Mc kortet kommer gå på några lax. Att bo i högdalen betyder en månadshyra på 1895, mat 2000, el 200, tv/bredband/telefoni 200. Tatueringen börjar ja bli tveksam över om jag verkligen vill göra en, tål att tänkas på...och korogen ska jag till på fredag eller lördag. Sen så ska jag ju betala tillbaka 10lax till mej själv och typ lika mycket till pappa. Kommer inte ha ett öre kvar i slutet av sommaren iaf...

Måste prioritera motorcykeln först för det är ett nyårslöfte ;) och sedan kommer det att betala av skulder. Jag har dock inte fått reda på om hur länge jag får vara på donken men hon snackade om heltidsanställning men om det är permanent eller om det är bara under sommaren vet jag inte.

Fick jobbet!

Fan vad glad jag är, känns inte verkligt! Jag har fått jobb =D och jag ska dit på onsdag och skriva på papper m.m.
Äntligen kommer jag slippa sitta och rulla tummar och se mitt konto svälta till döds! =D



IN LASVEEEEEGAS DODIDODIDOOO =P

Som uppvärmining får ni en brandsläckare, en sån man bara ser i tecknade filmer XD



Välkommen till LAS VEGAS! Staden som aldrig sover...vänta här nu, detta är ju New York =S

Eller inte...Bild nr 1 är bara en mindre kopia av frihetsgudinnan och bild nr 2 är ETT hotell. Hela staden här är uppbyggd av hotell och trams, Lasvegas borna bor utanför staden...




Alla byggnader är hotell, casinon, affärer...och strippklubbar!


Här var vårat hotell, 28 våningar och 4 "torn". Alltså dom fyrkantiga byggnaderna som man bara ser 1 ½ av.


Grand Hotell kan slänga sej i väggen! Detta ÄR verkligen 5-stjärnit


Eifeltornet är en restaurang!


Vi åt middag på den här restaurangen dom hette Harley Davison. Dom sa att det var världens enda HD restaurang och café men jag har för mej att det finns fler...


Utsikt från vårat hotellrum =D ville åka berg



Frihetsgudinnan i godis ;)


Trodde Johan var hemma i Sverige man hade tydligen fel...(han fiser genom ett såpbubblehål)


Pizza till lunch ^^


Erik och Jack Sparrow ;D


En snubbe gjorde grafittimålningar på tröjor, jag köpte en till Älskling, Jessica, Ida och mej själv. Sen köpte Erik en också till sej. 20$ st och man fick välja färger och text/motiv.


Ful bild XD


Kväll i Lasvegas


Mitt hotell på natten, om ni tittar längst till vänster ser ni kanske en ljusstråle som pekar uppåt, det är från hotellet bakom som är byggt efter Egyptentema, det ser ut som en stor svart pyramid men vi glömde ta bild på det hotellet. Insidan var väldigt tråkig däremot.

Fler bilder här från internet




Lite bilder under resan mot...LAS VEGAS! (se kommande inlägg)


Skum öken...som var stenhård XP


Fina berg, det ser varmt ut men det är bara ca 15 grader...


Tog en bild på den rosa/orangea sanden under bilfärd...men det blev inte så rosa på bilden utan mer som vanlig sand =(


Bad Erik ta en bild på mej med kaktusarna, han glömde visst att zooma...


När indianerna härskare över Amerika så byggde det upp vissa berg genom att lägga stenblock över varandra...OKej jag skojar bara men det ser häftigt ut iaf!


Jag gillar den här bilden!! Blåbärsris och kaktusar! Varför har vi det inte så i Sverige?

Arbetsintervju idag =D

Nu orkar jag inte blogga mer om USA idag. Vi får se när jag uppdaterar om när jag var i Died Valley, världens näst varmaste plats. Kanske lägger upp något ikväll. Nu ska jag slappa lite innan jag ska till Huddinge och gå på arbetsintervju. Håll tummarna för att jag får jobbet ^^

Var är jag?

Och nu är jag vartdå??

Middagen var verkligen jättegod! Dock fick vi någon (ännu godare) förrättssoppa som ingick i middagen så jag orkade inte allt =)

Den mörka sprickan i mitten såg verkligen läskig ut i verkligheten. Det fanns en skylt vid kanten på ett ställe där det stog att man inte fick gå ner på dagspromenad bland bergen för att man kommer inte upp igen på en dag. Man orkade gå ner men inte upp, för det blir tydligen väldigt varmt i klyftan under dagen så man orkar inte ta sej upp p.g.a. värmen och uppförsbacken. Så fort solen går ner så blir det flera minusgrader så då fryser man ihjäl. Om man absolut vill ner dit så måste man ha med utrustning för att klara minst en natt. Flera turister har gått ner för att sedan inte återvända för ens en räddningstjänst har hittat deras ihjäl frusna kroppar...

 

Pappa gick upp supertidigt på morgonen för att ta lite bilder. Dalen är mer röd/brun på kvällen och blå på morgonen som ni kanske ser...

Samma berg fast på andra sidan av dalgången 3,5mil bort

Ifall ni saknar vintern så kan ni ju titta på denna bild ;)

 

 


På väg mot kylan

Resan fortsätter från värmen till bergen där det blev kallare och kallare ju högre upp man kom.

Lite fina berg...

Jag tycker det ser ut som en sur gubbe eller en gorilla haha

Sen försvann sommaren och det blev snö woohoo...

Är vi i Idre??

Ser ni vilken väg vi åker på =)


Fortsättning på USA-resan

Innan middagen tänkte jag slänga upp lite bilder från USA resan, vi får se hur många jag hinner med ^^


Ungefär ser landsvägarna ut i USA. Dom är spikraka (kurvan på bilden är typ den enda på 10 mil)
Trafiken är delad med ett dike imella för att folket där kan inte köra bil med möte, dom krockar hela tiden om dom kör på större vägar med möte. I stan klarar dom det bra men inte landsvägar m.m. Varje gång vi åkt på en väg med möte så har dom lyckts krocka, deras krockar får svenskarnas krockar med älg att se ut som småkrockar, här smäller man ordentligt PANG och sen ser man inte ens att det är några bilar som har krockat utan det är bara skrot av allt ihop...Undra hur många som dör i trafiken på landsväg varje år i USA? Sen är dom ju medvetna om olycksrisken på dessa vägar så dom har sänkt hastigheten i varje kurva även kurkor där man knappt behöver vrida ratten...



Det svarta strecket där borta är muren som skiljer USA från Mexiko ^^


Första rikigt varma dagen typ 83F och 80F är 27grader. Folk kom fram till oss och frågade vart vi kom ifrån för ingen vettig människa i det området satt i solen!


Den bjuder jag på. Det blåser en del när man åker i 120 och stäcker sej över vindrutan, vilken jävla tur att sen finns!


Dom var lika vanliga där som björkarna är i sverige haha



Första riktiga varma och soliga dagen så vi körde med caben nere och solen lös på mitt ena ben... fint va? Lyckades iaf sola ikapp hela kroppen till en snyggare brun färg och inte röd/rosa




Vi besökte ett ställe i bergen där indianerna levde förut innan vi europer kom och förstörde allt. Dom har renoverat "slottet" 2 gånger sedan det byggdes långt innan vi upptäckte Amerika.


Coolt va? Rymde ca 35 indianer som bodde där.


Ca 40 meter från berget med indianslottet låg en fin å. Det fanns även ruiner för ett ännu större slott bredvid det andra men det brann ner i en brand när indianerna lämnade stället, detta slott rymde upp till 100 boende. Forskarna som hittade det övergivna indiansamhället har fortfarande inte svar på varför indianerna lämnade paradiset, dom hade verkligen allt där och ingen vet heller vart dom tog vägen eller varför det ena slottet brann ner. Indianerna lämnade stället långt innan europerna ens visste om Amerika så dom kan inte ha blivit bortjagade heller.


En bild på hur stora amerikanska bilar är, och våran bil till vänster var inte heller jätteliten.
Men visst! ser 90% av befolkningen ut som "Biggest loser" så behöver dom ju stora bilar.



SAN DIEGO ZOO


Resan med den obekväma och snygga bilen fortsätter söder ut till San Diego...
Jag fick önska en sevärdhet på vägen och jag valde San Diego Zoo. Egentligen är jag ganska trött på djurparker vid det här laget efter 3 års utbildning om det och miljoner djurparksbesök men jag ville se hur djuren i USA har det.


Ja, ni ser själv att dom kanske inte har det toppen bra som i Sverige, burarna vad EXTREMT dåligt inredda, kolla vara in den lilla kängerun på sista bilden, Orangutangerna hade metall/rör träd, elefanten får fot vård vilket är bra men det stog andra elefanter i likadana burar och alla slängde med huvudet och snabeln fram och tillbaka vilket är tecken på extrem uttråkning. Dom hade en större inhägnad som skulle föreställa en savann/öken men det såg mer ut som en byggarbetsplast och den var inte ens hälften så stor som inhägnaden på Kolmården och den delades av sammanlagt 9 elefanter. Alla inhägnader var skit små, till alla djur, vi har lika stora bakhägnades som dom har visningshägn... Hade parken legat i Sverige hade dom stängt igen innan dom ens öppnat!















Pandabebis som var ca 100dagar gammal. SUPERSÖT!

 

 

Nu prkar jag itne blogga mer, det blir fortsättning följer helt enkelt, kan avslöja att nästa inlägg innehåller mer värme, öken, solbränna och kaktusar, men glassa er inte för länge för inläggen efter det blir minusgrander och snö...


Det är jobbigt att lägga upp massor av bilder såhär...

Puh!! Nu har jag lagt upp 3 inlägg, det sista var lååångt och tog över en timme att göra tror jag (HAHA SANDRA MINA INLÄGG ÄR LÄNGRE ÄN DIN!...kunde inte låta bli (A) ) och massor av bilder på USA-resan, nästa inlägg är om när jag var på San Diego Zoo. Sitter och funderar på om jag ska slänga upp det också, har ändå inget bättre för mej och jag är inte trött heller.

UNIVERSAL STUDIO

På väg till Los Angeles och Hollywood...

Ni har säkert hör mej säga "sov som en klubbad säl"...


Gäsp!


Från vänster ser ni Sandra sen Ida, Anette, Jessica, Johan, mamma...nä jag skojar bara men ni ser faktiskt lite lika ut allihopa hehe ;)


Elefantsälshonorna hade planterat sej längst med kusten på stränderna, det var hur många som helst!!


Klart man ska se på tecknat när man är i USA!


En palm


VÄLKOMMEN TILL UNIVERSAL STUDIOS!


Nedastående bilder är från när jag var på Universal studios, roligaste dagen på hela resan!



Jurassic park-the ride (klicka)

Det är verkligen som dom visar i länken, skrek mej hes! Först börjar allt lugnt, portarna till Jurassic park öppnas, lite gulliga växtärate tittar mot en men sen blir det värre, man passerar ett trasigt elstängsel och sen kommer massor av läskiga köttätare, sist men absolut inte minst åker man upp för en brant backe som ser ut att aldrig vika av (kulissmålning) men sen viker man av och en kvinlig röst börjar en nedräkning för självförstöring från 10 sekunder. 9,8,7,6,5,4,3,2,1,0...Och från ingenstans kommer från taket kommer ett T-rex huvud och öppnar gapet mot flotten och ryter och man kommer närmare och om man sträcker upp händerna kunde man nästan nå den (vågade inte men avståndet var inte långt från en) sen tog vägen slut och ett stup rakt ner (se bild). Satan vad kul den turen var! Rädd blev man verkligen! Speciellt när man trodde att T-rexen skulle äta upp en!


The Blues Brothers!




The Studio Tour (klicka)

All rekvisita och alla byggnader är gjora av plats eller kartong!


Nedastående bilder är bilder på bilar som varit med i olika filmer, kan ni gissa vilken bil som har varit med i vilken film? Ett tips, kolla på skylten bakom bilarna!




Dom visade med dessa 2 bilar hur dom gör en sprängscen. Först visade dom hur dom gör när man skjuter helikopterskott i vattenpölarna som bilarna stod i, sen började det ryka bakom bilarna och PANG!! En stor explosion bakom bilarna och bilarna flyger rakt mot vårt tåg och alla skriker och kastar sej bakåt men så stannar bilen och guiden säger (på engelska såklart). "Ja det är så man spränger en bil, Take a look! (den ljusa bilen lutar sej fram se bild 2)... Men vet ni vad dessa bilar kan mer än och som inte andra bilar kan? De kan dansa!" sen kommer en hiphoplåt och bilarna dansar runt och alla skrattar, såg så himla kul ut (har det på film också men då får ni komma till mej och se den själv ;) )


Denna bur används till vad?

Efter att jag tog denna bild gick det inte många sekunder för ens jag hade en dinosaurie som spottade vatten framför mej.


Hajen anfaller dykaren och efter det dyker den upp och hoppar längst tåget och alla som satt ytterst på den sidan flyter i luften och skriker

Hm...vems hur kan detta vara? och från vilken berömda TV-serie??


Ledtråd: DHF... har aldrig sett serien själv så det rör mej inte så mycket att se ett gäng hus


Hm...vilka hus döljer sej bakom busken?


Det är ju vembyn från filmen Grinchen!


En skum snubbe som lägger en död kvinna i skuffen! (undra om den bilen också har ett kidnappnings snöre man kan dra i? Fast hon är ju död ändå så det spelar ingen roll)

Sen upptäckte han oss och började gå mot oss med en kniv men slutade när vår tur guid sa till honom att lägga av "Men bob ge fan i dom du vet att du inte får!!" Då var han redan farligt nära en tjej i tåget som blev skit skraj haha.



Sen Flög vi hem och då störtade vi så nu är hela familjen död utom jag... :'(
OKej ni gick inte på det...men nästan erkänn! Ännu en scenkuliss men jag mins inte vilken film den användes till.



Erik och jag åkte en 4D ride med The Simpsons. Super rolig speciellt i början då allt kittlades i magen när man åkte utför i en backe haha, då är det bra graftik!


Homer är ju berömd för att äta munkar, USA är känd för att allt är stort.
Vad blir det om man lägger ihop det? Joo....


















EN SUPERSTOR MUNK!!!








Bilder från San Fransisco


Vi åt korv till lunch en dag, korven smakar bajs! säkert bara 1% kött och resten...nåt annat



Ploisbilar. Hela USA kryllade av dej, till och med ute i öknen mitt ute i ingenstans!


Golden Gate bron


Nej jag är inte sur jag tycker bara att det är ljust ute, trots skugga från hjälmen! Vi hyrde cyklar och cyklade längst hamnen i San fransisco och sedan över bron och vidare bort. Blev några mil sammanlagt!


Inget lim eller annat fusk, killen som satt och staplade stenarna var bara väldigt skicklig!


1. Det nedlagda fängelset Alcatraz som vi skulle besöka men det fanns inga biljetter kvar så länge som vi skulle vara i San Fransisco
2. Dan Fransisco från andra sidan GG bron
3. Mamma, Erik och pappa går upp för en av alla miljoner backar som var i staden, en gång sprang jag upp hela vägen för en sån. Gissa  vem som var halvdöd och hade spagettiben sen!
4. Ovanför backen


Kväll i SF...


Badade lite och stötte på denna läskiga typ...nä skojar bara, vi var på ett alvarium och dom hade gigantiska maneter, inget man vill stöta på i plurret!


En ful bild på mej när jag är SVAMPbob XD


BASSEEEEE!!! Oj nej det var ju ett sjölejon!



Så jävla cool snubbe! Han fick faktiskt pengar av oss


I China Town har dom annan djurskötsel än i Sverige...Dom sålde levande djur till de som handlade mat. Fanns även sköldpaddor, såna som vi har som sällskapsdjur sålde som som mat, stackarna fick ligga på rygg för att inte kunna smita från disken... :'(


KÖR MOT SKOGEN! nej...mare wood skogen...


Tog miljoner bilder på naturen här men orkar inte lägga upp alla, skogen och träden här var minst 1000 år gammal



En livs levande amerikansk skolbuss! Okej inte levande kanske... Kolla baken på den, skalbagge?


Vi åt på Mcdonald´s... Pommesen är bättre i Sverige tycker jag men hamburgaren, ja ni ser själv dom är inte mosade!


Vår hyrbil, en röd Ford Mustang med V6 motor och Cab...tycker inte det är så mycket att skryta med men den är snygg!!


Vi hyrde ju en Ford Mustang som sagt...som man för övrigt inte satt så skönt i där bak, har fortfarande ont i ryggen från första dagen i bilen. Såg denna platsgrej när vi packade ut ur bilen vid hotellet, om man blir kidnappad drar man i snöret så öppnas luckan och man skan smita. Platsen var till och med självlysande i mörkret!









Oj det blir en del bilder!

OKEJ!!!! Kollade just på alla bilderna och tänkte "SUCK! hur ska jag kunna välja bilder!? Jag kan ju inte vräka ut 1000 bilder och berätta om alla, vart ska jag börja?"

Kan lägga ut dom här iaf till att börja med...


Första dagen i USA-San Fransisco. Så här parkerar man bland annat i San Fransisco, annars fickparkering, bra skicklighet av att parkera samt stark handbroms krävs i denna stad. Lägg även märke till att ALLA bilarna i USA är rena om fler bilbilder kommer.


Åt middag på kina restaurang i China Town, snacka om att jag var trött!!!


Måste lägga en upp en bild på en spårvagn!


Coolt va?
Världens kurvigaste backe!


En godisbutik, vi köpte typ 1 kg och hon i kassan tyckte vi hade köpt jättelite! Sen fick vi allt i en JÄTTESTOR papperskasse

NU GOTT FOLK!

Nu gott folk har jag börjat föra över alla bilder från USA-resan...vilket betyder att snart kommer jag börja blogga om dagarna i USA, eller jag tänkte nog göra så att jag lägger upp bilder och för varje bild drar jag en text om tillfället =D

skulle jag berätta dag för dag skulle ni ledsna fort med all text haha

Jag är TYP bäst!

Jaha, vad ska man hitta på nu då? Hade först tänkt träffa Ida men hon kunde inte så det lbev till att bara glo på tv i lägenheten. Gick till bussen liiiite för tidigt så jag gick typ 2km istället tills bussen kom ikapp mej och sen tog jag bussen till Högdalen.
Kommer hem efter en ansträngande promenad (nej jag är inte lat, jag har såna där shape-up skor som gör att det är mer träning och ansträngande att gå med än vanliga skor)
Kom sen in i lägenheten och fann den...väldigt luftig. Äntligen har Johan lagt ner alla skit och vinter grejer, hallen som tidigare varit fylld med skit samt halva köket var helt rent på sånt, superskönt. MEN istället så ser jag efter att ha tagit av mej skor och jacka att...golvet är fyllt av smulor, soffbordet har mat och dryckspill över hela ytan, i köket står disken på bänken istället för i diskmaskinen, diskbänken och spisen ser ut som fan, och när jag kom in och lyfte på toalocket så aa, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Johan är faktiskt väldigt ordningsam av sej men eftersom jag är den som oftast är hemma först är det jag som håller rent på ytorna och nu har jag varit i USA i 2,5 veckor så ni kan ju gissa hur det såg ut! Tänkte att jag lika gärna kunde städa upp allt så det var bara att dra fram toaborste, dammsugare, spray, toapapper, och diskmedel. Nu är det jätte fint i lägenheten, dock har ajg inte orkat städa åt fiskarna ännu men det orkar jag verkligen inte idag och dammsugningen var ju inte topnotch (sket i att dammsuga under sängen).

Men jag är ju den som gärna hjälper till och ställer upp om jag har möjlighet, tex städa lägenheten m.m. Johan skämmer bort mej med annat ändå så tro inte att jag är någon hemma fru eller så även om jag idag har sytt upp gardiner, städat lägenheten från oreda jag själv inte ställt till med och sytt in ett par resorband i fotendarna av Johans nya mjukisbyxor...och allt detta med en fet släng av Jetlag som bara blir värre för varje minut. Kommer nog somna långt innan Johan kommer hem men jag är ändå stolt som bara halvsovit typ 4-5 timmar sammanlagt på typ 30 timmar.


Exakt såhär ser mina nya skor ut, i USA kostar dom ca 90$ vilket blir 630kr. Skit sköna att gå i och jag som har lätt för att gå in med fötterna kan inte gå inåt med dessa skor och dessutom ger dom träning, finns i typ miljoner färger och modeller. Jag rekomenderar dom verkligen, btw...dom kan vara lite knepiga att gå i när man precis provar dom men man lär sej snabbt.
Svenskt pris ligger på ca 1400 och uppåt! Iaf av denna modell, sedan finns det i toffelmodell och UGGs samt lite olika gymnastikskors modeller och även en vintersko modell.

Jetlag

Gick upp kl halv 4 på morgonen San Frasisco tid, sen tog familjen 4:10 bussen (hotellbussen) till flyget och där checkade vi in och se gick vi på planet som skulle avgå kl 6. MEN när vi kört ut från gaten så får dom problem med datorn och planet kan inte lyfta så dom mixar huuuur länge som helst tills dom åker tillbaka till gaten och ber om mer hjälp...Efter 2 timmar avgår planet och då har man suttit SKITHUNGRIG i planet och skittrött och vill bara hem, resan blev sammanlagt 6 timmar istället för 4 eftersom det blev försenat. Sen i Chicago så byter vi plan till SAS som ska ta oss hem til Sthlm. Planet är i tid och det är inget strul (förutom att planet skakar like hell och klonkar innan det lyfter, har dom limat planet eller?) efter yterligare 9 timmars flygning med filmtittande, sovande, ätande och sett både en solnedgång och en soluppgång på ca 2 timmar så landar vi på Arlanda äntligen. Eftersom både mamma och speciellt pappa var så sjukt mosiga i skallen så fick jag köra hem...

Hur vi mår nu är ju en historia. Pappa har totaldäckat i sängen, mamma tvättar men går mest runt som en zombie, sen så kollar Erik på film och jag då? Jo det känns hela tiden sen vi kom till Sverige (kl 7-8 svensk tid) som att klockan är 4-5 men det är den ju inte så tiden går sjuuuuukt långsam, måste nog erkänna att ajg är lite mosig ändå, inte trött utan typ bakisseg. Har iaf tagit ett hårt tag i arslet och gjort klart köksgardinerna, lagat en öggla på en handduk samt lagt in resor i älsklings mjukisar. Nu kommer han bli glad ikväll...Tänkte inte uppdatera något mer av USA resan ikväll för jag måste vänta på att pappa ska lägga in bilderna på datorn, han har nått specialprogram osv. Dessutom har jag inte tid heller för jag ska försöka baxa lite tid av Ida så vi kan ses ett tag och sen vid 9 kommer älskling hem och då ska jag gosa mej fast vid honom för resten av livet...nej jag menade natten haha ;) (A)


Om 8 timmar gar flyget hem!

Hej, sitter vid dator pa hotellet. Sista natten i USA nu. Imorgon kl 6 gar flyget hem till Sverige, forst ska vi dock mellanlanda i Chicago och sen vanta 4 timmar tills vi aker vidare till Stockholm,Arlanda. Langar hem nu! Inte for att resan varit trakig utan for att det ska bli skont att fa sova i egna sangen med alskling och fa traffa kompisarna, kunna borja prata svenska igen och sen far jag inte glomma mina bebbar som Jessica har. Jag funderar pa om jag ska sitta vaken tills vi aker fran hotellet eller om jag ska sova snart och ga upp vid halv 4 nar dom andra gar upp. For om jag gor det kan jag sova pa planet och sedan forsoka vanda dygnet ratt under resan hem.
Far se om jag orkar hamta rattorna samma dag som jag kommer hem eller om jag gor det pa onsdag.


Btw nu far jag veta att det ar storm i San Fransisco, alltsa dar ifran jag ska flyga, ar ju pa hotellet nu och det ar morkt ute sa jag ser anda inget men det ar tydligen orkan, bilar och trad blaser bort...saknades bara detta for att familjen Ankarstav inte ska fa komma hem i tid...

JAVLA SNO ATT FORFOLJA FAMILJEN ANKARSTAV!!!

Tro det eller ej, efter 20 mils resa sjonk temperaturen fran 25 grader till 4...och inte nog med det sa har det snoat under natten sa varan bil har blivit vit istallet for rod. Det kan inte snoa pa en cab!!
Igar sa kopte jag och familjen jeans pa en Outlet, mina jeans kostade bara typ 250kr sa jag kopte 3 + 3 toppar =) Levi's var market, tank er att i Sverige kostar pracis likadana jeans over 1000kr! Dessutom fick familjen mangdrabatt sa 9 jeans, 3 shorts, 4 toppar och ett skarp gick pa 2000kr typ! Markesklader, snacka om att sverige har overpriser, hade vi kopt samma sak i sverige hade allt gatt pa langt over 10 000! Tyvarr har vi inte sa mycket plats i bilen sa jag kan inte kopa massa jeans, skor och andra klader till er i Sverige. Ska daremot kopa 2 par skor till Jessica och 1 par till Ida. Sen far ni resten slass om utrymmet som ar kvar i bilen...

ANTLIGEN SOMMARVARME!

Nu ar jag i Phoinix som ligger i Arizona, typ vid Mexikanska gransen, tankte gora en liten uppdatering aven om jag kommer lagga upp inlagg dag for dag med bilder och allt sen nar jag kommer hem. Idag borjade vi kora med bilen oster ut fran San Diego. Da lag tempen som lagst 48F det ar typ 10-12 grader och sen nar vi kom in i Arizona sa steg det anda upp till 86F som hogst och vid 80F ar det ca 27 grader sa antligen fick jag sommarvarme och vi korde med caben nere sa solen kom in i bilen pa riktigt...dock har jag brant ena laret som legat i gassande sol under hela bilresan. Kommer nu ha ca 1,5 veckor pa mej att sola ikapp resten av kroppen, efter bara en kvart vid poolkanten har jag fatt bikinilinje pa ryggen sa det gar framat men jag maste kopa solkram solskyddsfaktor 8 eller natt, mamma har ju med sej en 30+ men da blir man ju inte brun, langtar tills ajg kan lagga upp alla miljoner bilder har pa bloggen sa ni far se mer av min resa, det ar inte sa kul att lasa bara en text dar man dessutom bara kan skriva A och O och inte 'A  'A'   'O'
Lite svarlast kanske?

Ar i USA

Hej alla, antligen en dator =) nu ar klockan 20:49 har strax soder om San Fransisco. Ar i en mindre stad som heter Marina nanting =P
Sen i lordags har jag och familjen varit i San Fransisco, satan vad jag alskar den staden (klagar inte ens pa dom branta backarna man nastan kan kalla stup i staden!) =) mysig som fan och allt folk ar sa javla trevliga!! Har varit valdigt mycket i China Town som ligger i SF. Har aven hyrt cykel med familjen och cyklat over golden gate bron. Vi tankte besoka Alcatraz (ett nedlagt fangelse som ligger pa en o vid SF men biljetterna dit var slut och om man ville ha specialbiljetter (dom enda som var kvar) sa skulle det ga pa typ 600svkr per person!

Har massaor med bilder men jag kan inte lagga upp nagra for ens jag kommer hem fran USA eftersom jag sitter pa hotellets dator och dessutom sa har jag inte nagon sladd sa jag kan fora over bilder. Ni far se massor nar jag kommer hem, bade pa facebook och har pa bloggen.

Vi har ju hyrt en bil for att kunna bila runt har i chicago och vi bokade en Cab som sagt och nar dom rullade fram den sa var det en rod/morkrod FORD MUSTANG! ni far se bild sen ocksa. Sjukt snygg fast enligt lag maste man vara 21 for att fa kora bil har sa nar vi kommer ut i oknen sa ska jag fa tjuvkora lite hehe!

Appropa bilar. ALLA bilarna har ar skinande rena och det finns inte manga bilar som ar aldre an 2005 skulle jag gissa pa. Dessutom ar alla bilarna gigantiska. Nar vi fick aka bil till biluthyrningen sa fick vi varsta Jeepen men den rymde seriost mindre an varan mustang =P skitbil dvs!

Polisen har ar skittrevlig till skillnad fran i Svrige (alla har ar trevliga om man jamfor emd sverige) men man ser inte polisens bilar eftersom som ar svartvita sa nar vi ikvall gick fran restaurangen sa kom en polis nar vi gick over gatan mot rott, vi blev skitradda men han vinkade bara och log hehe.

Idag sa besokte vi en skitstor skog som ar nagon sorts naturreservat (tror den hette Mare Wood Forest) och dar ar traden skitstora (bilder kommer sen) sag ut som en dinosaurieskog!

Nu kommer jag inte riktigt pa vad jag ska skriva men jag vet att det ar typ 10000grejer, sma grejer som att dom plagar djuren i china town, assa djur som ska bli mat, sallskapsdjur varnar dom bra om och deras djuraffar ar tom battre an den i stuvsta!

Nu ska jag ner i poolen ett tag och inviga min nya bikini. Puss pa er jag hoppa jag kan uppdatera senare under semestern annars kan ni bomba min pappas monil med sms hihi fraga johan efter nrt for han har det hehe ;)

RSS 2.0